Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Ποιοι είμαστε;

Είμαστε μια Μ.Κ.Ο. (μη-κερδοσκοπική οργάνωση) ανθρώπων ευαισθητοποιημένων στο δράμα της φύσης και στο αντίστοιχο των καλών τεχνών που, αφού μιμούνται τη φύση, ακολουθούν κι αυτές στα ίδια βήματα…

Το όνομα του φορέα μας είναι: Ι.Ο.Τ.Ε. που σημαίνει:
«ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»
Όπως βλέπετε στις λέξεις, έχουμε δύο πόλους: την «οικολογία» και την «τεχνοθεραπευτική». Η πρώτη είναι γνωστή, αλλά η δεύτερη χρειάζεται κάποια επεξήγηση για να γίνει κατανοητή. Είναι κάτι πλατύτερο από την απλή «θεραπεία μέσω Τέχνης». Πρόκειται για πολύπλευρη περιβαλλοντική θεραπεία που μας διδάσκει έμπρακτους τρόπους να παρεμβαίνουμε σε κάθε τι απ’ όσα μας περιβάλλουν και που:
α) έχει δυνατότητα αλλαγής,
β) μας επηρεάζει αρνητικά,
ώστε να το βελτιώνουμε για να υποστηρίζει τη χαρά της ζωής και να λειτουργεί σε υψηλότερες προδιαγραφές οργάνωσης και αισθητικής.
Πολλές από τις σημερινές αρρώστιες έχουν τη ρίζα τους στο ακατάλληλο περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε καθημερινά (από το φυσικό στρεσογόνο περίγυρο, μέχρι την κακή «ατμόσφαιρα» που δημιουργούν οι εντάσεις στις ανθρώπινες σχέσεις). Υπάρχουν τρόποι να οχυρωθούμε και να προστατεύσουμε την φυσική και πνευματική υγεία μας· αυτούς μαθαίνουμε στις εθελοντικές μας ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: